пятница, 23 мая 2008 г.

Мої починання – бізнес з інкубації циплят



Сьогодні я хочу оповісти про свій наступний бізнес. Це інкубація циплят.
Все почалось з того, як мій родич почав робити інкубатор. Основною моєю задачею було розроблення електроніки до інкубатора, а саме таймера управління системою повороту лотків та терморегулятора. Інкубатор ми завезли в село, де під нього спеціально виділили кімнату в сараї. Для підвищення економічності інкубатор ми обклеїли пенопластом.
Проблем великих спочатку не було крім пожару: я купив китайський фен, щоб зекономити на нагрівачах; і після кількох хвилин роботи китайський фен загорівся, створивши пожар в інкубаторі. Добре, що ми швидко той пожар потушили.
Тепер про сам бізнес з інкубації. Спочатку ми поставили на інкубацію близько 30 курячих яєць. Щоб дістати їх, ми ходили по всьому селі і дивились в кого на подвір’ї багато півнів (адже яйця мають бути заплідненні) і там пробували купити яйця. Але відразу невдача – в селі відключили світло на 2 тижні і наші яйця протухли (зіпсувались). Пізніше прийшлось купити бензиновий генератор. Подальші експерименти з інкубацією циплят показали, що в людей в селі циплят купувати невигідно, тому що більшість з них не запліднені, а також кури непородисті. Тому прийшлось купити запліднені породисті яйця, привезені з Голландії. Але ці яйця дорогі. І до того, потрібно підтримувати високу вологість в інкубаторі для забезпечення потрібної рентабельності інкубатора.
Тобто я зробив висновок, що для інкубатора обов’язково потрібна своя ферма, яка би забезпечувала інкубатор якісними яйцями.

Зараз ми цей бізнес призупинили до кращих часів.

Реклама:
БІЗНЕС ПОРТАЛ

Комментариев нет: